Cum functioneaza
margine

 

Procedeul de epilat definitiv cu ajutorul laser-ului sau a luminii este un procedeu bine cunoscut de peste 15 ani si este unul dintre cele mai eficiente si sigure tehnici de indepartare a firelor de par pe termen lung.

 

Epilat definitiv cu ajutorul luminii.
Procesul de indepartare a firelor de par cu ajutorul luminii se bazeaza pe teoria fototermolizei selective. In acest proces se utilizeaza energia optica pentru a opri cresterea firului de par. Astfel radacina firului de par absoarbe selectiv energia luminoasa si o transforma in caldura , radacina se incalzeste in timp ce piele ramane rece datorita unui sistem de auto-racire. Melanina este pigmentul firului de par si datorita ei se realizeaza acest process de transformare a energiei luminoase in caldura, process ce duce la distrugerea radacinei firului de par si obtinerea unei epillari pe termen lung.


Tehnologia HPL ( Home Pulsed Light )
Silk’n SensEpil este un epilator personal pentru uz caznic ce are la baza tehnologia HPL( Home Pulsed Light ) tehnologie detinuta si patentata de Home Skinovations Ltd. Aceasta tehnologie a imbunatatit epilarea clasica cu IPL datorita efectului acustic unic si a energiei luminoase reduse ce nu necesita racirea pielii.


Ciclul de crestere al firului de par
Fiecare fir de par de pe suprafata corpului nostru trece prin cele 3 faze ale ciclului de crestere:
1 Anagen
2 Catagen
3 Telogen


Fiecare din cele trei faze este foarte importanta si are un impact asupra modului in care se realizeaza procesul de indepartare a firelor de par prin metoda impulsurilor de lumina.
Anagen este faza de crestere propriuzisa a firului de par in timp ce catagen si telogen sunt faze de repaus.

 

faza anagena

Anagen Catagen Telogen

 


Timpul necesar pentru a se finaliza un ciclu complet de crestere al firului de par poate varia de la persoana la persoana si zona unde se afla dispus firul de par pe suprafata corpului, dar in mod normal dureaza intre 18 si 24 de luni.
In unele momente majoritatea foliculilor de par indiferent de zona de pe suprafata corpului se afla in fazele de repaus. Aceste fire de par nu vor fi afectate de tratamentul pe baza de IPL si automat nu pot fi indepartate definitiv in aceste faze. Numai firele de par aflate in faza anagen, faza de crestere, pot fi indepartate in momentul tratamentului cu IPL.
Prin urmare este impotant de retinut faptul ca ar putea dura chiar si un ciclu complet de crestere a firului de par pentru a ajunge fiecare folicul la faza de crestere si astfel sa fie indepartat obtinand rezultate exceptionale in procesul de epilare definitiva.


Majoritatea persoanelor incep sa vada rezultate notabile dupa 4 sedinte si rezultate foarte bune dupa 6 sedinte cu aparatul Silk’n SensEpil.


Sedintele intermediare sau de intetinere se efetueaza facultativ de obicei dupa intreg tratamentul de indepartare a firelor de par si dupa ce rezultatele sunt fantastice. Aceste sedinte se pot realiza fie pentru a fi siguri ca nu a ramas nici un fir de par care sa nu fi avut parte de impulsuri de lumina, fie pentru a mai indeparta daca mai este cazul si firele care poate la un moment dat se aflau in fazele de repaus si astfel nu au raspuns pozitiv la aplicarea tratamentului.

 

 

 

 

pasul1

Inainte de tratamentul cu HPL

Radacini sanatoase cu o crestere normala a firului de par.

 

pasul2

In timpul tratamentului cu HPL

Energia luminoasa combinata cu efectul acustic sunt absorbite selectiv de catre radacina firelor de par si opreste cresterea parului.

 

pasul2

Imediat dupa tratamentul cu HPL

Energia este absorbita de foliculi in timp ce tesuturile inconjuratoare raman la temperatura normala si epilarea definitiva este realizata.